Η ομάδα μας

Κυριάκος

Μούρτζης

Με λένε Κυριάκο και είχα αυτή τη μαγική ιδέα να δημιουργήσουμε ένα blog για όλους εσάς που είστε μέσα στο σπίτι!

Γράφω, σκέφτομαι και μιλάω πολλές ώρες με την ομάδα του “Παιδιά μένουμε σπίτι”.

Έχω σπουδάσει γραφιστική και μετάφραση, ενώ συγχρόνως διδάσκω το μάθημα των εικαστικών σε ένα δημοτικό σχολείο, το Παιχνιδαγωγείο.

Είμαι συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα κάνοντας σεμινάρια ποικίλης ύλης σε ενήλικες που ασχολούνται με παιδιά.

Στο παρελθόν ήμουν επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού και υλοποίησης παιδαγωγικών προγραμμάτων, πανελλήνιας εμβέλειας, για τα παιδιά ηλικίας 7-11 χρόνων, που ήταν μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τώρα έχω τον ρόλο του Αρχηγού Κατασκήνωσης και του Εκπαιδευτή ενηλίκων.

Δανάη

Μπίσυλλα

Με λένε Δανάη και τα τελευταία 18 χρόνια διδάσκω φυσική και χημεία σε παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.

 

Πάντα αγαπούσα τις επιστήμες και για αυτό χαίρομαι πολύ να γράφω για αυτές, να ψάχνω για διασκεδαστικά πειράματα και να δημιουργώ δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

 

Αγαπώ πολύ και τα αθλήματα, την αστρονομία, τη φύση και τα επιτραπέζια παιχνίδια και είπα να γράψω και για αυτά…

 

Τα τελευταία χρόνια ήμουν σε διάφορες ομάδες, μέλος και επικεφαλής, που είχαν ως σκοπό τη δημιουργία παιδαγωγικών προγραμμάτων, πανελλήνιας εμβέλειας, για παιδιά αλλά και για ενηλίκους του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Επίσης είμαι Αρχηγός Κατασκήνωσης και Εκπαιδεύτρια ενηλίκων κάτι που με συνοδεύει σε ό,τι κάνω.

Ιωάννα

Τσαμπηρά

Γεια σας, είμαι η Ιωάννα!

Μου αρέσει να επινοώ και να παίζω παιχνίδια με την κόρη μου κι έπειτα να τα μοιραζόμαστε με όλα τα παιδιά της Ελλάδας.

 

Σπούδασα Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, έμαθα να μιλάω πολλές ξένες γλώσσες, ασχολήθηκα με το θέατρο, αλλά περισσότερο απ’ όλα με γοήτευσαν τα παιδαγωγικά.

 

Το να σχεδιάζω και να υλοποιώ παιδαγωγικά προγράμματα, με ενθουσιάζει, γι’αυτό και για αρκετά χρόνια το έκανα για παιδιά 7-11 ετών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  όπου παραμένω Αρχηγός Κατασκήνωσης και Εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

 

Να σου πω κι ένα μυστικό; Η μεγάλη μου αγάπη είναι η φύση και θέλω να μαθαίνω για αυτήν, να βρίσκομαι αλλά και να παίζω σε αυτήν όσο περισσότερο μπορώ! Γι’ αυτό επέλεξα να εκπαιδευτώ στην Δανέζικη Παιδαγωγική του Δάσους και της Φύσης και τώρα δουλεύω ως Παιδαγωγός του Δάσους στο Παιχνιδαγωγείο.

 

Μαριάννα

Κυρίου

Με λένε Μαριάννα και μου αρέσει η ομαδική δουλειά και οι νέες προκλήσεις. Προσπαθώ σε κάθε καινούρια συνθήκη να ανακαλύπτω τις θετικές προεκτάσεις της και να παραμένω χαμογελαστή.

 

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία και έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη του παιδιού. Ταυτόχρονα έχω εκπαιδευτεί και εργαστεί με διάφορους τρόπους στην ειδική αγωγή.

 

Σε αυτή τη φάση με γοητεύει να εργάζομαι ως δασκάλα σε παιδιά ηλικίας 3-4 χρόνων στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, Παιχνιδαγωγείο.

 

Τρελαίνομαι για τα καινούργια μονοπάτια στο βουνό, τους επαγωγικούς και λογικούς συλλογισμούς των παιδιών και να μαθαίνω περίεργα παιχνίδια από την επτάχρονη κόρη μου.

 

Στο παρελθόν ήμουν μέλος της ομάδας σχεδιασμού και υλοποίησης  παιδαγωγικών προγραμμάτων, πανελλήνιας εμβέλειας, για τα παιδιά ηλικίας 7-11 χρόνων, που ήταν μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τώρα έχω τον ρόλο του Αρχηγού Κατασκήνωσης και της Εκπαιδεύτριας ενηλίκων.

Μαριάννα

Ραψωματιώτη

Γεια! Είμαι η Μαριάννα, aka νυχτοπούλι για τους φίλους, γιατί προτιμώ να δουλεύω πιο αργά το βράδυ… τότε που η πλάση ησυχάζει.

 

Αγαπώ ό,τι έχει να κάνει με ξένες γλώσσες και επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και πολιτισμών, γι'αυτό και σπούδασα Μετάφραση και Διερμηνεία αλλά και Πολιτικές Επιστήμες. Αυτός είναι κι ο λόγος που δίνω μεγάλη σημασία στις λέξεις και μου αρέσει να παρατηρώ το πώς τις χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

 

Συνήθως ρίχνω μια ματιά στα κείμενα όλης της υπόλοιπης ομάδας αλλά γράφω και δικά μου για ό,τι περίεργο μπορεί να μου τραβήξει την προσοχή ώστε να με κάνει να θέλω να διηγηθώ την ιστορία του και να τη μοιραστώ μαζί σας!

 

Τα τελευταία  χρόνια, συμμετείχα στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων πανελλήνιας εμβέλειας για παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ηλικίας 7-11 ετών. Πλέον,  διατηρώ τον ρόλο του Αρχηγού Κατασκήνωσης και της Εκπαιδεύτριας ενηλίκων.

Γιάννα

Βασιλοπούλου

Γεια! Είμαι η Γιάννα. Από τα 5 μου ονειρευόμουν να γίνω νηπιαγωγός και τα κατάφερα.

Σπούδασα παιδαγωγικά και εργάζομαι στο δημόσιο Νηπιαγωγείο Σταυροπηγίου. Έτσι, έχω την τύχη να περνάω τον περισσότερο χρόνο μου με παιδιά, να μαθαίνω από αυτά και φυσικά να παραμένω για πάντα παιδί.


Απολαμβάνω την παρέα τους, τις συζητήσεις τους, τα παιχνίδια τους αλλά κυρίως τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο.

Μαγεύομαι από τη φύση, λατρεύω τα παιχνίδια και τις κατασκευές, και γι’ αυτό ενθουσιάζομαι να γράφω γι’ αυτά. 

Τα τελευταία χρόνια συμμετείχα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων, πανελλήνιας εμβέλειας, για παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ηλικίας 7-11 χρονών, ενώ παραμένω Αρχηγός Κατασκήνωσης και Εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

Δήμητρα

Χατζηδημητρίου

Είμαι η Δήμητρα, μου αρέσει να βρίσκω το παιχνίδι μέσα από τα πράγματα και ακόμη περισσότερο να το μοιράζομαι με άλλα παιδιά και γονείς.

 

Εργάζομαι σε δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΟΠΑ) και προσπαθώ να βάζω λίγη δημιουργικότητα όπως και όπου μπορώ. Κάνω θέατρο (κυρίως για παιδιά) και αγαπώ την κουβανέζικη σάλσα.

 

Στα νιάτα μου επέλεξα τομέα σπουδών εκτός των Παιδαγωγικών διότι πίστευα ότι με τα παιδιά θα έβρισκα πάντα αφορμές να ασχοληθώ. Πράγματι! Λίγο η εμπειρία της ζωής με ομάδες παιδιών-μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, λίγο οι «παιδαγωγικές» παρέες, αυτό που πίστευα ευτυχώς μου συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

 

Τα τελευταία χρόνια δε, βασική πηγή έμπνευσης είναι τα δυο μου παιδιά, 7 και 10 χρονών αντίστοιχα που με εκπλήσσουν κάθε μέρα. Ιδέες, προγράμματα, ζωή στη φύση με παιδιά, εργαστήρια, χαρούμενες φάτσες, όλα υπήρξαν σπουδαίες ευκαιρίες να είμαι μέλος ή επικεφαλής σε ομάδες σχεδιασμού και υλοποίησης παιδαγωγικών προγραμμάτων, στον τόπο καταγωγής μου αλλά και σε όλη την  Ελλάδα,  ενώ μεγάλη ευκαιρία και ευθύνη ήταν η δυνατότητα να εκπαιδεύω ενήλικες για να δημιουργούν το δικό τους παιχνίδι.

©2020 by PaidiaMenoumeSpiti.