• Παιδιά, μένουμε σπίτι!

Ένα στέμμα από φύλλα!


Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα φθινοπωρινά φύλλα;

Πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο, μοβ!

Τόσα πολλά χρώματα σίγουρα μπορούν να χρησιμεύσουν ως παλέτα ώστε να δημιουργήσεις εξαρτήματα για το επόμενο παιχνίδι σου.

Όπως για παράδειγμα ένα στέμμα από φύλλα!


  • Στην επόμενή σου βόλτα μάζεψε πεσμένα φύλλα, όσα περισσότερα μπορείς. Φρόντισε να μην είναι πολύ μαραμένα ή ξεραμένα και βάλε τα σε μια τσάντα προσεκτικά για να μη σπάσουν.

  • Πάρε μια λωρίδα χαρτόνι που να είναι περίπου 3 εκ. φαρδιά και λίγο μακρύτερη από την περίμετρο του κεφαλιού σου. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια φαρδιά κορδέλα.

  • Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε κόλλα στιγμής για να κολλήσεις ένα ένα τα φύλλα πάνω στη λωρίδα. Αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιστόλι σιλικόνης αλλά πάντα με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα.

  • Προσπάθησε να κολλάς όλα τα φύλλα με το κοτσάνι προς τα κάτω, έτσι ώστε αυτό να περισσεύει από το χαρτόνι. Επίσης, για να είναι ομοιόμορφο, τοποθέτησε τα έτσι ώστε το ένα να καλύπτει το άλλο ώστε στο τέλος να μην φαίνεται καθόλου η λωρίδα.

  • Όταν βάλεις φύλλα σε όλο το μήκος, άφησέ τα να στεγνώσουν καλά.

  • Στη συνέχεια, μπορείς είτε να αφήσεις το στέμμα ως έχει, είτε να κόψεις με το ψαλίδι τα κοτσάνια που περισσεύουν για να έχεις ένα ίσιο αποτέλεσμα.

  • Ένωσε τις δύο άκρες της λωρίδας με συρραπτικό και έτοιμο το στέμμα σου!

Αν σου περίσσεψαν φύλλα, τι λες να φτιάξεις ένα περικάρπιο ή ακόμη και ένα ραβδί κολλώντας φύλλα σε κάποιο ξύλο που έχεις μαζέψει;

Τι άλλο θα μπορούσε να συμπληρώσει το παιχνίδι σου;


Φόρεσε τον εξοπλισμό σου! Είσαι ιππότης, ξωτικό, μέλος της βασιλικής οικογένειας του Δασικού Βασιλείου, ανήκεις στις νεράιδες του δάσους ή μήπως έχεις τις δυνάμεις της γης, του αέρα, της φωτιάς και του νερού;

Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη!


Αν αναρωτιέσαι γιατί τα φύλλα αλλάζουν χρώμα το φθινόπωρο, κάνε το πείραμα που θα βρεις εδώ.

Τι πετυχαίνω με αυτή τη δραστηριότητα:

Ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας, επαφή με φύση, βελτίωση λεπτής κίνησης


244 views0 comments

Recent Posts

See All