• Παιδιά, μένουμε σπίτι!

Χρηστικότητα vs δημιουργικότητας vol2

(Για παιδιά κάτω των 5 ετών)


Τελικά τολμήσατε να δείτε με άλλα μάτια τα αντικείμενα του σπιτιού;

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι και άλλα αντικείμενα!


Οι κάλτσες

Τις κάνατε τσαντάκια και γάντια αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να τις κάνετε και γαντόκουκλες.

Τις γεμίζετε με άλλα πανιά ή ακόμα και άχρηστα χαρτιά, ζωγραφίζεις μάτια και στόμα και ο καινούριος ήρωας είναι έτοιμος. Μπορείς απλά να κολλήσεις μάτια,στόμα και μαλλιά και να αρχίσεις μοναδικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου.


Μπλούζες

Είναι σίγουρο πως στο τελευταίο ξεκαθάρισμα της ντουλάπας η μαμά και ο μπαμπάς, βρήκανε πολλές μπλούζες και φούτερ που είναι για απόσυρση.

Χρησιμοποιήστε κάποιο από αυτά:

Με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορείς να το φορέσεις; Μπορείς να το κάνεις σορτσάκι ή μπέρτα;

Μπορείς να το ζωγραφίσεις και με μαρκαδόρους ή και με πινέλο.

Μπορείς ακόμα και να το κόψεις λωρίδες (θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός μεγάλου να σου κάνει την αρχή) και να φτιάξετε πολλές διαφορετικές κορδέλες.


Κατσαρολικά

Πόσους διαφορετικούς ήχους μπορείς να κάνεις με ένα καπάκι κατσαρόλας, μια ξύλινη κουτάλα και ένα μεταλλικό πιρούνι; Μπορείς να βάλεις διάφορα κατσαρολικά στη σειρά και να φτιάξεις μια σύνθεση από ντραμς; Θέλεις να βάλεις στο παιχνίδι και τη μαμά με τον μπαμπά; Μήπως να παίξεις ένα τραγούδι και να προσπαθεί κάποιος να μαντέψει ποιο παίζεις;

(Φωτογραφία: 123rf.com)Μακαρόνι (κολυμβητηρίου) ή πλάστης μακρύς

Φτιάξτε τα δικά σας άλογα και περιηγηθείτε σε καινούρια κάστρα μέσα από διαφορετικά μονοπάτια.

Πάρτε ένα μακαρόνι (κολυμβητηρίου) και πιάστε την άκρη του με ένα σχοινί για να δημιουργήσετε το στόμα του αλόγου. Στη συνέχεια βάλτε μάτια και μαλλιά με ό,τι υλικό αποφασίσετε!

Πάρτε ένα μακρύ πλάστη και στην άκρη του δημιουργήστε το κεφάλι ενός αλόγου με μια παλιά κάλτσα. Γεμίστε την με εφημερίδες και βάλε μάτια και μαλλιά με ό,τι υλικό αποφασίσετε!Τραπέζι κουζίνας

Μπορείτε να δέσετε σχοινιά στα παράλληλα πόδια του τραπεζιού.

Καθιστοί οκλαδόν κάτω από το τραπέζι και κοιτώντας την πλευρά του σχοινιού σας, πόσα μανταλάκια μπορείτε να κρεμάσετε στο δικό σας σχοινί;

Και η δυσκολία μεγαλώνει: πόσα μανταλάκια με κλειστά μάτια μπορείτε;Τα ξύλινα μανταλάκια είναι ιδανικό υλικό για γλυπτά και περίεργα σχέδια!

Θα γίνει πραγματικά το αγαπημένο σας υλικό μόλις φτιάξετε τον πρώτο δρόμο ή το πρώτο περίεργο ζώο!

Μπορείτε να φτιάξετε πολλές διαφορετικές κατασκευές και να δημιουργήσετε ένα μουσείο κάτω από το τραπέζι σας. Μπορείτε ακόμα και κάποια εκθέματα να κρέμονται από τα σχοινιά του προηγούμενου παιχνιδιού!


Στερεώστε χαρτιά ζωγραφικής στο κάτω μέρος του τραπεζιού και ζωγραφίστε ανάποδα με μαρκαδόρους!

Πως ήταν αυτή η αίσθηση του ανάποδα;


Έτσι όπως είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα κάτω από το τραπέζι, μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι "Ανάποδα" του Θοδωρή Παπαϊωάννου, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, εκδόσεις Ίκαρος.

Συνεχίστε να τολμάτε! Η δημιουργικότητα εξάλλου δεν σταματάει ποτέ… και τα αντικείμενα ενός σπιτιού είναι αρκετά!


Το βιβλίο "Ανάποδα" μπορείτε να το διαβάζετε από το free issuu των εκδόσεων Ίκαρος ή το βρίσκετε εδώ.299 views0 comments

Recent Posts

See All

©2020 by PaidiaMenoumeSpiti.